Eplekake: Sunn og Enkel

 Den siste uken har det blitt litt få kommentarer, og det er veldig kjipt for mange av dere la igjen så mange korte, hyggelige kommentarer før. Gleder meg alltid til å sjekke kommentarfeltet og setter utrolig stor pris på det, selv om ikke det nevnes ofte. Håper dere kan begynne med det igjen, så det blir litt morsommere å poste innlegg. tusen takk♥


Flinke meg har laget en sunn eplekake til dessert som vi skal kose oss med i kveld. Jeg hadde tydeligvis en kakemix fra funksjonell mat stående i skapet som jeg aldri har smakt eller orket å lage. Orket egentlig ikke å lage den i dag heller, men trengte en oppskrift på bloggæn og fant ut at det hadde vært litt koselig med kake siden jeg reiser bort i 2 uker og mamma reiser allerede i morgen. Okei, det var den største løgnen jeg har kommet med på bloggæn, den dagen jeg sier, gjør og mener noe sånt - send meg til en psykolog. Kaken er et godt alternativ hvis du har lyst til å slukke søtsuget uten å måtte ha dårlig samvittighet etter å ha stappet i deg et par stykker. Eplekaken var ikke så aller verst og smakte ganske godt. 

Du trenger:
1 hel pakke med kakemix
4 egg
2 dl vann 
1 dl olje/kesam
2-4 epler 
Kanel 
Bland ingrediensene, tilsett posen med kakemix og rør rundt til det blir en jevn, glatt røre. Hel røren i en kakeform, min var mye mindre enn hva som sto på pakkningen, men det var ikke noe problem. Skjær opp eplene i tynne skiver/båter og legg de pent på røren. Strø over med sukrin og kanel, mengden velger du selv. Jeg brukte forresten kesam istede for olje, slik at kaken min blir litt sunnere og inneholder mindre fett. Kaken skal stekes på 175 °C i 30 minutter - min måtte så i litt lenger. 


Del gjerne innlegget videre, hvis du syntes kaken så godt ut eller skal teste den.

2 kommentarer Skjul

Anja Karoline

03.08.2014 kl.23:13

åå eplekake er jo så godt, denne må jeg jo selvfølgelig prøve!
Kjersti

03.08.2014 kl.23:42

Heihei!

Du kommer kanskje til å hate meg for det, men av og til synes jeg du er litt for tøff i trynet på bloggen, Madde. Vet jeg ikke har noe med det (har fulgt deg lenge nok til å skjønne det!), men det blir noen ganger litt mye.

Uansett så kaka definitivt bra ut! :)

(ps, "løyn" skrives med g, "løgn")

Skriv en ny kommentar

hits