De positive sidene ved et avstandsforhold

// bilde weheartit//  Innlegg skrevet i tidsperioden da kjæresten var i Forsvaret.  
04.11.2015.

TAKE YOUR TIME
Når man har et avstandsforhold får man veldig god tid til seg selv og sine gjøremål. Det blir lettere å ta fornuftige valg som f.eks søke jobb, begynne med studier eller bruke tid på interesser.  Ofte prioriterer man å være sammen med kjæresten fremfor å trene eller gjøre andre ting som burde bli gjort - uten fristelsen blir det som oftes gjort, du får  rett og slett en mer effektiv hverdag. 

THIS FEELING
Dette er den aller beste. Følelsen man
får etter å ha gått uker eller måneder uten hverandre den er ubeskrivelig god. Fantastisk, faktisk... Når man går uten hverandre over tid setter man plutselig mye mer pris på hverandre og det blir lettere å kjenne på hva man har. Amen, for denne!

SOMETHING TO DO
Kreativiteten styrkes, det blir lettere å finne på ting utenfor huset og ikke minst blir det morsommere. Hvis man har muligheten til å være sammen hver eneste dag går dagene ofte i det samme: serier/filmer, sofa latskap, rask matlaging og enda mer latskap, men det endrer seg - ihvertfall får vår dell. Det blir flere spontane reiser, små turer til byen,  mer kino titting, restaurant-dates eller kanskje overnatting i egen by. Det er noe jeg setter pris på!

CALLS & MESSAGES 
Det blir kanskje færre samtaler i et avstandsforhold, men det kan faktisk være positivt. Ofte hvis man snakker sammen hver eneste dag blir det mindre og mindre å fortelle hverandre, men det slipper man forhåpentligvis i et avstandsforhold. Noen ganger går det et par dager mellom hver samtale og det blir mer å snakke om - ikke minst føles det enda bedre når mobilen plinger eller ringer. 
Jeg elsker de små overraskende tekstmeldingene som kommer enda oftere nå enn før, enten om det er en "god morgen eller natta-melding". Vi fikk de sikkert før, men de kommer enda oftere nå - og de begynner å bety mer enn før. 


INDEPENDENT 

Selvstendighet i et forhold er viktig! Det å være avhengig av den ene parten er verken sunt for deg, hun/han eller dere. Det er noe man lærer seg ekstremt godt i et avstandsforhold. Du blir tvunget til å ta egne valg og gjøre ting alene uten å ha personen ved siden av seg eller å forhøre seg med kjæresten.

STRENGTHEN RELATIONSHIP
Tillit blir en veldig viktig faktor i avstandsforhold og det fungerer faktisk ikke uten. Tillit og kommunikasjon er gull verdt! Når man blir borte fra hverandre over lengre tid og lever to litt forskjellige liv blir det viktigere å kunne stole på hverandre og kommunisere godt (ikke misforstå meg, det er super viktig uansett). Det er en prosess man går igjennom med nedturer og oppturer og hvis man klarer seg gjennom det beviser det hvor sunt og styrket forhold dere har. Det virkelig verdt å ta vare på.

100% SURE
I løpet av et avstandsforhold blir man nesten 100% sikker på sine følelser, hun/han sine følelser og deres forhold. Du har mest sannsynlig funnet ut hva og hvor du vil med forholdet. Du er mer sikkert på at alt er ekte. Det å være sikker på hva man har er en herlig følelse, spesielt når man føler man har det "perfekte". Thumbs up! Avstandsforhold er direkte sunt for deg. 

Del gjerne innlegget om du er i et avstandsforhold eller kjenner noen som er det. 

 

16 kommentarer Skjul

Marielle Kristine Eliassen

07.02.2016 kl.20:59

Avstandsforhold er vel og bra for en liten stund, et par måneder kanskje, men går ikke over lengre tid/flere år, vel og merke.

Selv fikk jeg og kjæresten et avstandsforhold i august ifjord og frem til nå 3.februar, etter å ha bodd sammen i over 2år. Han måtte flytte pgr av NAV sendte han på kurs som er 2 timer unna hvor vi nå bor. Han kom vel og merke hjem hver eneste helg - med mindre han skulle på fest på lørdagen med de andre på kurset.

På mange måter er det vel og bra med avstand, pgr av mange av dine punkter. Men når jeg og han var i et avstandsforhold, så ble jeg personlig veeldig demotivert til å gjøre ting. Det var lettere å bare ligge hjemme alene, isolere seg fra alt og alle.. Nå må jeg også si at jeg er psykisk syk også da, og sliter med tilbakevendende depresjoner og isolerer meg i perioder, i tillegg til at jeg sliter med energi og ork til å gjøre noe.

Det som jeg derimot opplevde, var at jeg fikk en slags ny energi når han var her i helgene, og jeg ble mer sosial og glad. Jeg lærte meg også å klare meg selv mye bedre, mtp at jeg bodde helt alene i ukedagene og da måtte lage sunn mat/middag helt alene - noe jeg aldri i mine 20år har gjort før, hah. Det må jeg si var det eneste positive jeg kan si om avstandsforholdet vårt - at jeg har blitt mer flink til å lage meg sunn mat :p
Madde K.K

07.02.2016 kl.21:09

Marielle Kristine Eliassen: Jeg mener det er litt feil å si, for det er veldig individuelt og handler mye om hvor sterkt forhold man har og selvfølgelig den psykiske helsen til hver enkelt. Slik som du sier så er du psykisk syk og da er kanskje ikke et avstandsforhold like enkelt for det blir en ekstra belasting. Selv har vi klart oss i et år og det gikk veldig bra, merket at vi kunne klart oss veldig mye lenger. Det handler veldig mye om å tenke positivt, for det er sant at det er sunt for forholdet. Selvfølgelig er det vanskelige for noen, men et avstandsforhold kan virke for noen over lengre tid og andre ikke.
Emilie Skaget

07.02.2016 kl.21:29

Jeg har aldri vært i et avstandsforhold, men jeg forstår punktene veldig godt! Fint innlegg :-D
Jerena

07.02.2016 kl.23:51

Interessant innlegg å lese! :)
Forsvarsfrue

07.02.2016 kl.23:53

Enig i at avstandsforhold kan være fint i perioder og gjør at man setter mer pris på hverandre, men fy flate så digg det er å ha det A4-livet sammen også! :) Jeg og Mannen var laangt unna hverandre når vi begge tjenestegjorde og hadde ikke forholdet vårt vært såpass sterkt så hadde det nok funket dårlig. Mye savn og søvnløse netter, men nå er det heldigvis ikke sånn lenger :) :)
Madde K.K

08.02.2016 kl.00:03

Forsvarsfrue: Veldig sant, det er selvfølgelig godt å ha A4-livet sammen! Man kunne nok ikke hatt et avstandsforhold for alltid, men det er greit å gå igjennom det :)
Emilie

08.02.2016 kl.12:35

Veldig sant! Min forlovede var i Forsvaret et år for noen år siden, og det gjorde oss sterkere samt gav oss tid til å gjøre ting selv. Allikevel var nok ett år nok for meg, det beste er å bo sammen :)
Henriette Celin

08.02.2016 kl.17:06

Veldig enig i disse punktene!

er mye bra med å ha et avstandsforhold. Jeg personlig hadde ikke klart å ha det hele livet holdt på si, men for en stund. Sånn som nå når kjæresten min er i militæret. Da blir det veldig spesielt og fint når han er her i helgene, eller om han plutselig har fri en dag i uken :-D

og man har lettere for å finne på nye ting når man ikke er med hverandre hver dag ja, og få tid til viktige ting man kanskje glemmer om man er mye med kjæresten som du sier (:

det er virkelig noe spesielt med de samtalene en gang i blant eller de søte meldingene også ja, å, det er så herlig ;3
Madde K.K

08.02.2016 kl.17:14

Henriette Celin: Jeg tror veldig få hadde klart det hele livet, det hadde nok aldri fungert. Slik som du sier det å ha en kjæreste i militæret eller f.eks. som tar studier i utlandet fungerer veldig bra. Kjenner meg igjen i det du skriver også :)
Nina Maria

08.02.2016 kl.22:03

Åhh! Er så enig! Eller, var ikke i forhold med var veldig forelska i en, men det ble ikke noe av nettopp pga avstanden..
Henriette Celin

09.02.2016 kl.00:34

SV: Ja, enig. Fungerer bra i en sånn periode ^^
Liv Judit

17.02.2016 kl.00:44

jeg er faktisk enig med deg, tror at et avstand forhold kan være bra i perioder men det er viktig med god kommunikasjon
Anette

17.02.2016 kl.02:19

Jeg skjønner at avdtandsforhold kan være vanskelige, men jeg

tror det kommer ann på personene. Personelig syntes jeg ikke

avstand bør være et problem, det handler om å sette pris på tiden man har sammen :)
Madde K.K

17.02.2016 kl.02:28

Anette: Det er akkurat det jeg skriver i innlegget, det er veldig individuelt og personlig syntes jeg det var veldig greit, ikke vanskelig.
Sizefit

17.02.2016 kl.09:08

Jeg og kjæresten min hadde et avstandsforhold før vi flyttet sammen. Det gjorde at vi hadde god tid til å bli ordentlig kjent med hverandre før vi flyttet sammen. Jeg viste om de fleste av hans gode sider, og mange av hans dårlige sider. Vi hadde snakket masse om hvordan vi skulle ha det når vi flyttet sammen, og jeg har elsket hvert minutt vi har vært sammen! Man setter jo veldig stor pris på hverandre når man ikke ser hverandre hele tiden :)
Tove Synnøve

17.02.2016 kl.17:21

Fint innlegg :) Har selv vært i avstands forhold så kjenner meg igjen :)

Skriv en ny kommentar

hits