" Jeg vil være perfekt "


// Innlegget er skrevet for en god stund siden og er delvis en repost. 

Jeg vil ha det perfekte livet. Jeg vil ha den perfekte kroppen. Jeg vil være perfekt. Setninger som surrer rundt i hode til veldig mange gutter og jenter. Det har det gjort lenge, men er det noe man kan oppnå. For hva er det å være perfekt? Hvem er perfekte? Er kjendiser det? Gjør de aldri noe galt og ser de virkelig like bra ut hver eneste dag? Finnes egentlig definisjonen på perfekt?

Jeg liker ikke ordet perfekt fordi i mine øyne finnes det ingen som er perfekte. Vi alle har tatt dumme valg og vi alle kommer til å gjøre det igjen, helt sikkert. Enten om de er er store eller små. Definisjonen på perfekt finnes ikke. Det er synd at mange higer etter å oppnå det "perfekte livet eller utseende" når man engang ikke vet hva det er. Man kan alltid bli en bedre versjon av seg selv, men går det virkelig an å bli perfekt? Vi alle har forskjellige meninger om hva som er bra og ikke bra, hva som er fint og ikke fint - så hvordan kan noen defineres under ordet perfekt?

Det eneste man kan gjøre er å lære seg å være fornøyd, med seg selv og de rundt seg. Lettere sagt enn gjort, kanskje? Ja, for noen, men vi vet innerst inne at man må akseptere ting som de er. Man kommer ingen vei uten! Slutt å sammenligne deg selv med andre. Ikke prøv å se ut som andre. Aksepter deg selv og livet ditt. Begynn å gi litt faen. Lær deg det. Forbedre gjerne ting du er misfornøyd med, men det finnes en grense. Pass på å ikke skade deg selv. Du vil merke at selvsikkerheten og selvtilliten stiger. Modeller og kjendiser, vil ikke være like viktige eller perfekte lenger. De er som deg og meg. Det de gjør er ikke alltid det riktige. De våkner ikke opp som en gud eller gudinne. De dropper trening og de spiser junkfood, men de har de rette personene til å veilede dem. De har stylister som sminke dem. En dødsflink fotograf som retusjerer bort alt som "forstyrrer", men når ser vi det? Så og si aldri. 

Media er flinke til å fremstille folk perfekte og skjule andres skavanker. Det er en grunn til at mange jenter føler på presset, men det er ikke bare media. Dessverre er det hodet ditt også, altfor mange lar seg presse. Det har alltid vært hardt å være ung og det kommer det alltid til å være.Fokus er på feil sted, men media får vi ikke gjort noe med, men du kan endre tankegangen din og få fokus på rett sted.
Vi lever med media, men husk at alle har dårlige dager og ingenting er perfekt. En slask den ene dagen en gudinne den andre, noen viser det - andre ikke. Bygg opp selvtilliten din, tenk at du er bra nok og en dag vil du innse det. Legg fra deg de personer som trekker deg ned. Du skal være bra for deg og ingen andre. Vær den du ønsker å være og slutt å bry deg!

Del gjerne innlegget videre (del og lik knappen under innlegget).
Jeg er fornøyd med kroppen min, hele meg og livet mitt!
Det kan du også være, bare du gir litt mer faen. 

7 kommentarer Skjul

Janne

18.02.2016 kl.22:06

Utrolig bra skrevet! Er så enig,og trang å lese det nå,takk!
Ingrid Kristine S. Austrheim

18.02.2016 kl.22:39

Kjempe bra skrevet, og jeg er så enig!

Typen min sier alltid, " Gi en god faen i det" - det er egentlig litt godt å gjøre det også, when I need it the most.
Jeanine

19.02.2016 kl.01:25

Utrolig bra skrevet, det er så utrolig sannhet i alt sammen. Det er helt skummelt hvor opptatt vi er av det perfekte når det ikke finnes, er så glad jeg fikk endre tanke gangen min selv, håper vi blir flinkere og lære det videre. Det er så viktig og være fornøyd med seg selv og sitt liv, og godta at vi ikker er like eller lever det samme liv. Å streve etter det perfekte som ikke finnes gjør oss virkelig ikke noe godt.
G U N N N I S

19.02.2016 kl.08:42

Utrolig bra skrevet! Alt du har skrevet her har en sannhet.
char

21.02.2016 kl.02:00

Nei, herlighet - det "perfekte" har jeg gitt opp! Er da ikke noe vits å gå rundt å ville være en annen. Så enig med deg :-)
Martine F. Wilhelmsen

21.02.2016 kl.06:52

Utrolig sant:-) Jeg er helt enig med deg
Lea Valencia

15.03.2016 kl.08:44

Dette var dritbra

Skriv en ny kommentar

hits