Jenter, dere overdriver.

Innlegget ble skrevet 23.02.2016, men hadde dessverre gått i glemmeboken. Håper det ikke er for sent!

Det blir nok noen som er svært  uenig i innlegget og kanskje det kommer noen såkalte "haters" og det er ok. Det er faktisk helt greit, men kanskje det er noen som er enige og takknemlige for at innlegget postes. Det håper jeg!

Jeg er lei av å høre om alt det vi jenter "må gjøre" for å føle oss bra eller se bra ut. Jeg er lei av å lese om at vi jenter må gå gjennom helvete. Jeg er lei av at noen sier at det finnes et utseende som forventes av dagens samfunn. Jeg er lei av å høre om press. Jeg er forferdelig lei av å høre om presset fra alle kanter, presset som mest sannsynlig kun sitter bomfast i hodet ditt. 

Det kan godt være det kun er meg, men jeg tviler og håper på at det er noen som enige eller kanskje kjenner seg igjen. Vi alle legger av  tid til utseende vårt og det er normalt. Man vil føle seg vel med seg selv og rundt andre, men et sted går grensen også. Det er ingen vits å klage over de to timene du bruker på å sminke deg, den plagsomme stramme bh'en du absolutt "må" ha på, de dyre klærne du egentlig ikke har råd til, silikonet du  måtte bruke penger på eller treningen som er et must og et ork. Det er ingen som tvinger deg til noe eller forventer noe av ditt utseende. Har du egentlig tenkt på hvem som ser deg? Ingen, for alle andre er for opptatte med seg selv og skavankene sine.  

Jeg går med sminke når det passer meg, men går like gjerne ut døren uten. Bh'en min er alltid på, ikke fordi det forventes av en idiot utenfor, men fordi det er ubehagelig uten. Unormalt, men sant! Klesskapet mitt består av plagg fra billige kjedebutikker, men hva vet du om merkelappen på innsiden uansett? Jeg velger sneakers fremfor hæler på fest. Hvorfor skal noen bry seg? I minste er det behagelig. Ja, jeg stikker nåler i armene mine, men ikke leppene. For de er store nok, er de ikke? Det er i hvert fall nesen min, helt klart. Men vet du hva? Jeg liker den. Unik og "arvet" av bestemor. Vent litt, kan ikke glemme de kaloriene jeg forbrenner på Elixia som er en del av livsstilen min. Det er en ting jeg elsker å gjøre og blir ikke gjort kun for et ABS bilde til instagram som blir postet 10 minutter etter en nesten gjennomført økt. 

La oss ikke glemme "slutt å bry deg". Jeg orker ikke mer press snakk. Det er hva man gjør det til. Kanskje lettere sagt enn gjort? Unnskyld hvis du føler deg truffet, men det er min mening og trenger ikke å bety noe for deg. Presset har ikke kapret meg, kanskje du mener at det er lett å uttale seg da? Hmm... Jeg mener og tror fortsatt at det aller meste sitter i hodet ditt. For ingen legger merke til dine skavanker og feil. Det er veldig få som forventer noe av deg, så lenge du gjør ditt beste.  Sist, men ikke minst. Vi alle bruker tid på utseende. Det er ikke å legge skjul på, men det finnes forskjeller. Vi kan ikke unngå det. Vi skal ha lov til det. Det er normalt så lenge det ikke blir ekstremt. Man må ikke nødvendigvis legge seg under kniven og vi trenger heller ikke å pynte på alt.
Jenter, vi overdriver. Vi er kjente for å være overdramatiske til tider, er vi kanskje det i dette tilfellet?

Håper du likte innlegget og del gjerne videre med dine venner, hvis det falt i smak!

15 kommentarer Skjul

Silje Helen Sjøthun

19.06.2016 kl.20:49

Er så enig med deg!! Bra skrevet :-)
Celine

19.06.2016 kl.22:07

Veldig bra skrevet :)
Maria Jansen

19.06.2016 kl.22:11

Jeg er helt enig med deg! Spesielt med den delen om at det aller meste sitter i hodet ditt, det er det nok mange som glemmer. Fantastisk bra og reflektert innlegg, så bra at du postet dette, et så viktig tema!
Hege Kristin

19.06.2016 kl.22:12

jeg er helt enig!
Kristine Larsen

19.06.2016 kl.22:21

AMEN
Marlene Nilsen

19.06.2016 kl.23:15

BRA skrevet!
miamisweety

20.06.2016 kl.05:17

Nå ble jeg lettet. Godt det er noen som føler det samme som meg!!

Drittlei av alt presset rundt oss jenter, om at vi må se tynnest og best ut.

Jeg er meg, sånn ser jeg ut, og sånn er det. :)

Veldig bra skrevet, frøken!
Gutt

20.06.2016 kl.18:20

Helt riktig, menneske liker å synes synd på seg selv, vi lever av oppmerksomhet og når livet er så bra må mann finne noe som gjør livet ditt vanskligere enn andres.

Lykke til videre
Aurora

20.06.2016 kl.22:10

Amen! Så utrolig enig!

21.06.2016 kl.21:55

HVA FAEN?

21.06.2016 kl.22:07

Svært uenig, man velger jo selv hvor mye man gjør ut av det. Men man kan ikke velge hvordan vi tenker, veldig mange bryr seg om å se bra ut, og det er bare sånn man er? Selv skulle jeg ønske jeg ikke brydde meg, og bare ga faen, men det er heller ikke lett?? Jeg tror de fleste prøver så godt de kan for å være og se ut som den beste versjonen av seg selv?

Og det er press! Det er det virkelig, man ser hele tiden andre jenter som en selv synes er pene, det må nå for faen være forståelig at man ønsker å jobbe med seg selv for å oppnå ett slikt resultat? Jeg tror dette innlegget er litt dobbeltmoralsk, for det skal noe til for at eg tror på at du ALDRI bryr deg om hva andre synes??

Det vil de fleste, og man har forskjellige måter å gjøre det på, man har forskjellige måter å se på oss selv og andre. Dersom man er demprimert (noe man kan bli uten dette såkalte presset du snakker om, men av personlige og familære grunner) da tenker man allerede negativt om seg selv pga lidelsen, og når en da ser så mange andre jenter som er glade, har energi og er vakre- da opplever man det som ett press fra seg selv uansett hvordan du vrir og vrender på det.

Press og dagens samfunn innenfor jentetrender er derfor noe man skal utale seg noe særlig om for det ligger som oftest mer bak det:) Fks mobbing, depresjoner, angst, som gjør at man hele tiden føler at man ikke strekker til eller er bra nokk.

25.06.2016 kl.23:18

hvorfor stikker du nåler i armene dine?
Madde K.K

26.06.2016 kl.00:01

Anonym: tattoos
Charlotte

26.06.2016 kl.01:43

Anonym: greit at du er uenig, men jeg tror du misforstår innlegget.

Saken er den at, du kan faktisk velge å gi faen i hva andre måtte tenke om deg, uansett om du er aldri så deprimert. Fordi du kan innse at du lever for din egen del og ingen andres, og gå litt innover i deg selv og lete frem egenverdien. Depresjon er faktisk en veldig god anledning til å gjøre nettopp det. Snakker av erfaring. Det er lov å senke skuldrene og si til verden at "hey, dette er den jeg er uten sminke. Bitches, bare fortsett å kjemp kampen om å holde fasaden, vi alle vet at dere ikke er lykkelige. Jeg gir meg." Og med det kan man faktisk lære å like seg selv naturlig (funker å ta sol as), og bruke energi på andre ting i tillegg til bare utseende. Det er lett å la seg påvirke når alt man ser er alle andre, men ikke glem hvem du er - riv av deg masken. Kanskje det er det som skal til for å bedre depresjon og negative tanker?
Madde K.K

26.06.2016 kl.01:46

Charlotte: Tusen takk, Charlotte, tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

hits